Sušna godina umanjila prinos repe, proizvođači zadovoljni kvalitetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 12:12

Sušna godina umanjila prinos repe, proizvođači zadovoljni kvalitetom

Započeti su radovi i oko vađenja biljke sa najviše šećera, a to je repa. Sušna godina je umanjila prinos ove sezone, ali su proizvođači zadovoljni sa stanjem repe koje je veoma dobro.

Repari su takođe stupili u akciju vađenja šećerne repe, koja se vadi već uveliko. Gomile izvađene repe jasno pokazuje da će prinos biti dobar, ali ne kao prethodne sezone, kada je bio za nijansu bolji, a sam kvalitet repe je izuzetno dobar.

Iako prinos neće biti isti kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prethodnih godina šećera u šećeranama neće manjkati i ove sezone. Sušna godina bez kiše je naravno morala uticati i na repu. Da je spremna za vađenje i da je dostignuta tehnološka zrelost šećerne repe vizuelno se uočava po žutim listovima. U narednom periodu će se vršiti posao oko vađenja, u proseku se očekuje prinosi do 40 tona po hektaru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.