Supruga bivšeg direktora Interpola nije sigurna da je on živ

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supruga bivšeg direktora Interpola nije sigurna da je on živ

Supruga bivšeg direktora Interpola Meng Hongveja, koji se vodi kao nestao duže od tri nedelje, izjavila je da nije sigurna da li je on živ nakon što su ga uhapsile kineske vlasti.

U intervjuu za BBC, Grejs Meng izjavila je da nije bila u kontaktu sa suprugom od njegovog nestanka i da je primala preteće telefonske pozive.

Ona je ranije kazala da joj je suprug putem društvenih mreža poslao poruku u kojoj navodi "čekaj na moj poziv" 25. septembra, dana kada je on >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << otputovao u Kinu iz Liona.

Nekoliko minuta kasnije poslao joj je poruku u kojoj navodi kako veruje da je u opasnosti.

"Mislim da je to politički progon. Nisam sigurna da li je živ", izjavila je.

 Dodala je da smatra da "nema granica" u onome što Kina može da uradi.

"Oni su tako okrutni", kazala je.

Meng, koji je podneo ostavku s čela međunarodne policijske organizacije početkom oktobra nakon što je njegova supruga javila da je nestao, pod istragom je kineske antikorupcijske agencije.

"Nema privilegija i izuzetaka pred zakonom. Svako ko prekrši zakon mora biti teško kažnjen", navele su kineske vlasti u nedavnom saopštenju, podseća agencija dpa.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.