Šumski požari pustoše Australiju: Tokom noći izgorele na desetine kuća

Izvor: Večernje novosti, 02.Feb.2020, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumski požari pustoše Australiju: Tokom noći izgorele na desetine kuća

Na jugoistoku Australije desetine kuća izgorelo je tokom noći u požarima, ali je danas opasnost od vatrene stihije manja u Novom Južnom Velsu i okolini prestonice Kanbere, saopštili su zvaničnici Na jugoistoku Australije desetine kuća izgorelo je tokom noći u požarima, ali je danas opasnost od vatrene stihije manja u Novom Južnom Velsu i okolini prestonice Kanbere, saopštili su zvaničnici. Gradonačelnica Bega Velija Kristi Mekbejn je izjavila da šteta u tom regionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koji se nalazi na 240 kilometara južno od Kanbere tek treba da proceni vatrogasna služba Novog Južnog Velsa. "U Bega Veliju uništeno je još kuća. U pitanju je najverovatnije na desetine. Ovaj požar još nije gotov", poručila je Mekbejn. Portparol vatrogasne službe Greg Alan je rekao da tim za procenu štete tek treba da potvrdi medijske navode da su kuće izgorele u blizini sela Bumbalong, 92 kilometara južno od Kanbere. Najmanje 33 osobe su poginule od septembra u požarima na jugu Australije. Više od 3.000 kuća je uništeno, kao i 10,6 miliona hektara zamljišta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Požari pustoše Australiju: Izgorelo na desetine kuća

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2020

Tokom noći izgorelo desetine kuća, situacija je danas bolja...Na jugoistoku Australije desetine kuća izgorelo je tokom noći u požarima, ali je danas opasnost od vatrene stihije manja u Novom Južnom Velsu i okolini prestonice Kanbere, saopštili su zvaničnici...Gradonačelnica Bega Velija Kristi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.