Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumnjiv paket pronađen u Potsdamu bio pokušaj iznude

Sumnjiv paket s ekserima, pronađen u blizini božićnog vašara u nemačkom gradu Potsdamu, bio je pokušaj da se iznudi novac od kompanije za dostavu, saopštile su danas vlasti.

Regionalna nemačka policija saopštila je da je namera bila da se paketom iznude milioni evra od kompanije De-Ha-El (DHL) i da božićni vašar najverovatnije nije bio meta.

Paket je u petak dostavljen apoteci u istoj ulici u kojoj je božićni vašar, a kasnije je uništen u kontrolisanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << eksploziji.

Zvaničnici su naveli da je pošiljalac paketa još na slobodi i da je jedna internet kompanija iz Frankfurta dobila sličan paket "pre nekog vremena".

Policija je prvobitno navela da uređaj u paketu nije bio opasan, ali sada smatra da je mogao da eksplodira.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.