Šulc: Trampova politika je neamerička

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šulc: Trampova politika je "neamerička"

Kandidat levog centra za nemačkog kancelara Martin Šulc kritikovao je danas politiku američkog predsednika Donalda Trampa kao "neameričku", istakavši da Evropa mora da ustane u odbranu liberalnih vrednosti.

- Ovo što Tramp radi je neamerički - rekao je Šulc u intervjuu za Funke medijsku grupu, dodavši da su se "SAD kao nijedna druga zemlja u svetu zalagale za prosvećenost, demokratiju i slobodu".

Šulc je istakao da će Trampu, ukoliko naruši te vrednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poručiti da "to nije politika Nemačke i Evrope", prenosi Rojters.

Šulc se u intervjuu intervjuu osvrnuo i na ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinsku krizu, rekavši da sankcije koje su uvedene Rusiji mogu biti ukinute samo nakon što obe strane primene mirovni plan iz Minska.

- Sve dok mirovni sporazum iz Minska ne bude u potpunosti sproveden, sankcije ne mogu biti ukinute. Moramo veoma jasno reći Putinu da je Rusija obavezna da poštuje i brani međunarodno pravo - zaključio je on.

Šulcov komentar razjašnjava njegov stav o Rusiji nakon što su neke vodeće socijaldemokrate izrazile podršku delimičnom ukidanju sankcija jer Rusija sprovodi neke aspekte mirovnog plana.

Nemačke socijaldemokrate su prošle nedelje nominovale Martina Šulca, bivšeg predsednika Evropskog parlamenta, za kandidata koji će se nadmetati s kancelarkom Angelom Merel na federalnim izborima u septembru, a taj iznenadni potez je podstakao rast podrške birača njegovoj stranci levog centra, navodi britanska agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.