Sukobi u Napulju zbog nove deponije smeća

Izvor: Blic, 22.Okt.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Napulju zbog nove deponije smeća

Demonstranti su se danas sukobili sa policijom u Napulju, protestujući zbog nove deponije čiji cilj bi trebalo da bude ublažavanje krize sa odlaganjem smeća u tom gradu. Policija je upotrebila suzavac protiv nekoliko stotina demonstranata koji su bacali kamenice i zapalili jedan policijski automobil u blizini deponije za preradu smeća u predgrađu Tercinjo, prenela je agencija Ansa.

Policija je na kratko privela i dve osobe, a sukoba je bilo i ranije ove sedmice kada je više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osoba uhapšeno.

Demonstranti su danas razbijali izloge, a na ulicama su okačeni transparenti sa natpisima "Želimo da dišemo, to je naše pravo". Predsednik opštine Tercinjo, Domeniko Aurikjo, rekao je novinarima da će se pitanje krize sa odlaganjem smeća naći i kao tema sutrašnjeg sastanka vlade. On je to izjavio posle sastanka sa premijerom Silvijem Berluskonijem.

Jedan drugi lokalni zvaničnik, Đenaro Lanđela, izjavio je međutim da je otvaranje nove deponije "pobeda za mafijašku organizaciju Kamora", koja se bavi unosnim poslom odlaganja smeća, i na legalan ali i na ilegalan način, prenosi Ansa.

Kriza sa problemom smeća je hronična u Napulju, a pripisuje se korupciji, organizovanom kriminalu i nesposobnosti političara, navodi agencija Rojters.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hitan sastanak zbog krize u Napulju

Izvor: B92, 22.Okt.2010

Napulj -- Premijer Italije Silvio Berluskoni sazvao hitan sastanak Vlade zbog sukoba policije i demonstranata zbog planova za izgradnju nove deponije smeća u Napulju... Najmanje 20 policajaca povređeno je u sukobima sa oko 2.000 demonstranata, koji su bacali kamenje, petarde i molotovljeve koktele...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.