Izvor: B92, 03.Maj.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Jemenu, poginulo troje

Aden -- Tri osobe su poginule danas u sukobima snaga bezbednosti i antivladinih demonstranata na jugu Jemena, saopštili su jemenski zvaničnici.

Dve osobe su poginule, a 20 ranjeno na protestima u distriktu Rafan u provinciji Lahej, dok je jedan demonstrant poginuo u Dalei u eksploziji bombe. Sukobi, koji traju već nekoliko dana, izbili su na mitingu opozicije posvećenom obeležavanju građanskog rata 1994, kada su snage kojima je komandovao jemenski predsednik Ali Adbulah Saleh >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porazile secesionistički jug.

Povodom sukoba u Jemenu oglasila se američka ambasada u Sani saopštenjem u kome SAD pozivaju na okončanje nasilja koje bi moglo da ugrozi stabilnost zemlje.

Jemen, domovina lidera Al Kaide Osame bin Ladena, pridružio se američkom ratu protiv terorizma, posle terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.