Sukobi tokom demonstracija neonacista u Lajpcigu

Izvor: Radio 021, 12.Dec.2015, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi tokom demonstracija neonacista u Lajpcigu

Tokom demonstracija neonacista u Lajpcigu danas je došlo do sukoba policije i pripadnika levičarskih pokreta koji su organizovali kontramiting.

Policija je, kako prenose nemački mediji, upotrebila suzavac i vodene topove pošto su demonstranti napali policajce. Demonstranti su policajce gađali flašama, kamenicama i pirotehničkim sredstvima. Policija je privela više ljudi, a ima povređenih.

Oko 150 pripadnika različitih desničarskih organizacija, među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i ogranak antiislamističkog pokreta PEGIDA (Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada), nazvan Tugida, marširalo je danas kroz južni deo grada Lajpciga. Desničari su se tokom marša susreli sa učesnicima kontramitinga koji su organizovale različiti pokreti i levičarske grupe.

Prema policiji, kontramitingu se priključilo nekoliko hiljada ljudi. Demonstranti su podigli barikade na više ulica i zapalili ih.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.