Sukobi islamista u Somaliji

Izvor: B92, 10.Maj.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi islamista u Somaliji

Mogadiš -- U sukobima rivalskih islamističkih grupa u glavnom gradu Somalije u protekla tri dana poginulo je 65 ljudi, a ranjeno više od 190, saopštili su bolnički izvori.

U borbama je poginulo 50 ljudi, a 181 osoba je ranjena, dok je danas 15 ljudi poginulo, a 10 ranjeno kada je minobacački projektil pogodio lokalnu džamiju.

Vojska somalijskog predsednika Šeika Šarifa nastavlja oštru borbu protiv pobunjenika, dok su se, istovremeno, pripadnici umerenih islamističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokreta lojalnih vladi tokom vikenda sukobili u Mogadišu sa ekstremistima iz opozicionog Al Šababa, preneo je Rojters.

"Ubili smo mnogo vladinih vojnika i umerenih islamista. Njihovi leševi leže po ulicama", rekao je za agenciju Rojters visoki zvaničnik Al Šabaaba, šeik Mohamed Ibrahim Bilal.

U ovoj zemlji na Rogu Afrike od 2006. godine poginule su hiljade ljudi, dok ih je više od milion primorano da napuste svoje domove.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.