Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2017, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi islamista i policije u Pakistanu

Pakistanska policija upotrebila je danas suzavac i vodene topove da bi rasterala islamiste koji su pre više od 20 dana blokirali puteve ka Islamabadu, saopštili su zvaničnici.

U sukobima policije i pristalica islamističke prtije Tehrek-e-Labaik u gradu Ravalpindi povređeno je više od 50 ljudi. Incidenti su se dogodili nakon što je u ponoć istekao rok koji je policija dala islamistima da oslobode puteve.

Visoki policijski zvaničnik Ismatulah Džunejo rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je policija krenula u akciju nakon što se 300 demonstranata oglušilo o poslednje policijsko upozorenje.

Kako se navodi, policija nije nosila vatreno oružje kako bi se sprečile ljudske žrtve, već su koristili suzavac i vodene topove.

Demonstranti su blokirali put ka prestonici odbijajući da okončaju protest, zahtevajući da ministar pravde Zaid Hamid podnese ostavku zbog nepominjanja proroka Muhameda u predlogu zakona.

Tvrdokorna islamistička partija Tehrek-e-Labaik optužila je ministra za bogohuljenje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.