Sukob policije i separatista u Barseloni

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob policije i separatista u Barseloni

Katalonska policija se danas u centru Barselone sukobila s grupom pristalica nezavisnosti Katalonije koji su se okupili da bi protestovali protiv šetnje španskih policajaca koji traže veće plate.

Lokalna policija je intervenisala kada je jedan od pristalica nezavisnosti bacio boju na učesnika šetnje podrške španskim policajcima.

Policajci su upotrebili pendreke da bi potisnuli separatiste i razdvojili suprotstavljene grupe.

Napetosti su povećane u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kataloniji pred godišnjicu referenduma o nezavisnosti koji su održali regionalni lideri.

Na dan tog referenduma je došlo do nasilja španske policije i Civilne garde nad glasačima, pri čemu je bilo više stotina povređenih.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.