Izvor: RTS, 07.Maj.2021, 23:25

Sukob izraelske policije i Palestinaca u džamiji Al Aksa

Palestinski vernici sukobili su se u Jerusalimu sa izraelskom policijom u džamiji Al Aksa. Povređena su najmanje 53 Palestinca i šest izraelskih policajaca.
Sukobi su, tokom rastućih tenzija zbog mogućeg iseljenja Palestinaca iz domova na zemlji na koju pravo polažu izraeski doseljenici, izbili kada se veliki broj izraelskih policajaca rasporedio oko džamije, dok su muslimani klanjali molitve u Al Aksi tokom meseca Ramazana.

Video-snimci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa mesta sukoba pokazuju da su vernici gađali policiju stolicama, kamenjem i drugim predmetima, dok su policajci odgovorili gumenim mecima i šok bombama.
Povređena su najmanje 53 Palestinca i šest izraelskih policajaca, saopštile su palestinske zdravstvene službe i izraelska policija, prenosi Rojters.
Al Aksa je treće po važnosti sveto mesto za muslimane, a nalazi se na Hramovnoj gori, važnom verskom lokalitetu i za Jevreje i za hrišćane.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OČAJNI PRIZORI NA ULICAMA JERUSALIMA: Sukobi policije i Palestinaca sve žešći, ima mnogo povređenih (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 07:36

Palestinska služba Crvenog polumeseca otvorila je ambulantu na mestu sukoba i pružala pomoć povređenima,..U sinoćnjim sukobima izrealske policije i Palestinaca u Jerusalimu povređena su 163 Palestinca i šest policajaca...Najviše povrđenih bilo je kod džamije Al Aksa gde su Palestinci gađali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.