Sukob indijske i kineske vojske, troje poginulih

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 10:00

Sukob indijske i kineske vojske, troje poginulih

Indijski oficir i dva vojnika poginuli su u ponedeljak uveče u sukobu sa kineskom vojskom na demarkacionoj liniji između dve zemlje.
Sukob indijske i kineske vojske se dogodio duž linije razgraničenja u regionu Ladak, tokom pojačanih tenzija zbog spora oko granice između dve zemlje.
"Tokom procesa deeskalacije u Dolini Galvan, sinoć je došlo do nasilnog obračuna, u kojem je bilo žrtava. Na indijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << strani, stradali su oficir i dva vojnika. Visoki vojni zvaničnici obe strane sastali su se na mestu sukoba kako bi ublažiti situaciju ", rekao je portparol indijske vojske.
Situacija na ovom području pogoršala se 5. i 6. maja, kada je došlo do sukoba 250 kineskih i indijskih vojnika. Sličan incident ponovio se i 9. maja.
Granični spor Indije i Kine traje decenijama i uključuje 3.488 kilometara dugu demarkacionu liniju, formiranu nakon rata dve zemlje šezdesetih godina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sukob indijske i kineske vojske, troje mrtvih

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2020

Indijski oficir i dva vojnika poginuli su u ponedjeljak uveče u sukobu sa kineskom vojskom, saopštila je vojska te zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.