Sukob fašista i levičara u Rimu zbog migranata

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob fašista i levičara u Rimu zbog migranata

Pripadnici fašističkog pokreta Kazapaund isukobili su se u Rimu sa levičarskim aktivistima zbog odnosa prema migrantima, usled čijeg priliva u italijanske gradove raste tenzija medju stanovništvom.

Ekstremni desničari iz pokreta Kazapaund, koji traže zatvaranje centra sa oko 80 migranata iz Afrike na periferiji Rima, danas su prisustvovali sastanku opštinskog veća, sazvanog zbog tenzija u naselju u kojem se nalazi migrantski kamp, navodi Asošiejted pres.

Pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << levičarskih grupa okružili su zgradu u kojoj je sastanak trebalo da bude održan, zahtevajući njegovo otkazivanje i noseći transparente s natpisom "Dosta rasizma".

Policija u opremi za razbijanje demonstracija pokušala je da drži razdvojene dve grupe, ali je nekoliko levičara probilo policijski kordon i na kratko se sukobilo s ekstremistima iz pokreta Kazapaund.

U većem delu Italije sve više raste antiimigrantsko raspoloženje usled prisustva migranata u toj zemlji.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Rim: Sukob ekstremnih desničara i levičara zbog migranata

Izvor: B92, 13.Sep.2017

Rim -- U Rimu je došlo do sukoba pripadnika fašističkog pokreta Kazapaund i levičarskih aktivista, zbog odnosa prema migrantima, usled čijeg priliva raste tenzija...Ekstremni desničari iz pokreta Kazapaund, koji traže zatvaranje centra sa oko 80 migranata iz Afrike na periferiji Rima, danas su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.