Sukob Turaka i Kurda u Beču

Izvor: Glas javnosti, 01.Nov.2011, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob Turaka i Kurda u Beču

BEČ - U Beču je u nedelju veče došlo do sukoba Kurda i Turaka, a u obračunima su korišćene flaše, pirotehnička sredstva i bačen jedan Molotovljev koktel, saopštili su zvaničnici.

Do sukoba je došlo nakon što su se pripadnici kurdske manjine okupili reagujući na protestni skup proturskih pristalica u centru Beča.

U centru grada posle podne je održan skup, koji je uredno prijavljen policiji, oko 2.000 ljudi koji su protestovali zbog kurdskog terora u Turskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

S druge strane, kurdski aktivisti su se okupili ispred klupskih prostorija Udruženja kurdskih društava u Austriji (Fejkom) protestujući zbog vojnih intervencija Turske protiv kurdske manjine.

Policija je uspela da spreči prokurdske pristalice da krenu ka centru Beča.

Međutim, po završetku skupa proturskih pristalica, jedna grupa je rešila da krene ka kurdskim klupskim prostorijama Fejkom, a u blizini tih prostorija je došlo do prvih konfrontacija, koje je policija uspela da reši tek nakon nekoliko sati.

U 15. bečkom okrugu oko 100 Kurda naišli su na gotovo istovetan broj proturskih pristalica, a dve protestne povorke je razdvajalo nekoliko desetina policajaca.

U sukobu, koji je trajao više sati, letele su flaše i pirotehnička sredstva sa jedne na drugu stranu, a bačen je i jedan molotovljev koktel, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.