Sudska presuda: Za decu migrante u pritvornim centrima obavezni hrana, voda i sapun

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudska presuda: Za decu migrante u pritvornim centrima obavezni hrana, voda i sapun

Kalifornijski Federalni apelacioni sud presudio je da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa obavezna da deci migrantima smeštenim u pritvornim centrima obezbedi odgovarajuću hranu, vodu i osnovne higijenske uslove, piše Glas Amerike.

Tročlano sudsko veće je u San Francisku presudilo da je Trampova administracija prekršila sporazum iz 1997. godine kojim se od vlade traži obezbeđivanje sigurnih i čistih objekata.

Pravni zastupnik vlade je tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << procesa tvrdio da sporazumom nije predviđeno da se četkica za zube i sapun daju deci tokom kratkog boravka u pritvoru.

Nevladina organizacija Hjuman rajts voč (Human rights watć) je u junu posetila jedan od pritvornih centara u američkoj državi Teksas i u izveštaju zabeležila da je najmanje 250 dece držano u lošim uslovima u objektu koji je pretrpan ljudima. Ta humanitarna organizacija je navela da su deca boravila u centrima bez dušeka, dovoljno hrane i vode.

Tokom boravka u pritvornim centrima u Novom Meksiku i Teksasu preminulo je dvoje dece.

U Sjedinjenim Američkim Državama mesecima se vodi polemika o uslovima u kojima borave migranti, uključujući i decu, koji iz država Centralne Amerike dolaze u SAD čekajući da se reše njihovi slučajevi i bude im odobren ili odbijen ulazak u zemlju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sudska presuda: Za decu migrante obavezni hrana, voda i sapun

Izvor: B92, 16.Avg.2019

Hjuston -- Kalifornijski Federalni apelacioni sud doneo je presudu u kojoj je određeno šta je administracija Donalda Trampa dužna da obezbedi deci migrantima...Sud je presudio da je administracija američkog predsednika obavezna je da deci migrantima smeštenim u pritvornim centrima obezbedi odgovarajuću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.