Sudija nije hteo da izmeni presudu uprkos pritisku, pucao u sebe u sudnici

Izvor: RTS, 05.Okt.2019, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija nije hteo da izmeni presudu uprkos pritisku, pucao u sebe u sudnici

Tajlandski sudija je usred sudnice pucao sebi u grudi, a mediji navode da je to učinio zbog pritiska da optužene prolasi krivima iako nije imao dovoljno dokaza.
Sudija Kanakorn Pijančana je navodno pokušao samoubistvo nakon izricanja oslobađajuće presude petorici muškaraca koji su bili optuženi za ubistvo.

Sudija je hitno prevezen u bolnici i podvrgnut operaciji. Ispostavilo se da se nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smrtno ranio, javljaju tajlandski mediji.
Na internetu su se pojavili navodi da su ga nadređeni pritiskali da promeni presudu, i optužene proglasi krivima.
Da ih je proglasio krivima, trojica muškaraca bi bila osuđena na smrt, a dvojica na zatvorske kazne. Navodi se i da dokazi koji su prikazani nisu bili dovoljni za osuđujuću presudu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIJE MOGAO DA IZDRŽI PRITISAK Tajlandski sudija nakon izricanja presude PUCAO sebi u grudi

Izvor: Blic, 05.Okt.2019

Tajlandski sudija je usred sudnice pucao sebi u grudi, a mediji navode da je to učinio zbog pritiska da optužene proglasi krivima, iako nije imao dovoljno dokaza.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.