Izvor: B92, 08.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar brodova kod kineske obale

Peking -- Dvadeset članova posade vodi se kao nestalo u sudaru kineskog i kambodžanskog broda koji se dogodio kod istočne obale Kine.

AP je javio, pozivajući se telefonsku izjavu čoveka čije prezime glasi Veng, iz policijske kancelarije u gradu Tajdžuu u pokrajini Džeđang, da je u toku spasilačka operacija pronalaženja nestalih mornara. Kineski brod čija težina iznosi 17.061 tonu, sudario se oko 4 sata po lokalnom vremenu sa kambodžanskim teretnjakom, težine 6.500 tona, koji je odmah potonuo.

Od mornara koji se vode kao nestali je 19 Kineza i jedan Indus, javila je agencija Sinhua, kao i da su lokalne vlasti na mesto nesreće poslale dva spasilačka čamca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.