Sudar brodova kod Singapura, potraga za nestalima

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar brodova kod Singapura, potraga za nestalima

Vlasti Singapura i Indonezije tragaju za šestoro ljudi koji se vode kao nestali posle sudara tankera i teretnog broda u Singapurskom moreuzu, javio je "Bi-Bi-Si".
Nesreća se dogodila juče, a posle sudara teretni brod je potonuo na 11 kilometara od indonežanskog ostrva Batam, saopštili su singapurski zvaničnici.

Teretni brod je prevozio 560 tona nafte, ali zasad nema izveštaja da se gorivo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izlilo u more.
Singapurski moreuz je jedan od najprometnijih ruta brodova na svetu, ali su nesreće poput ove retke.
Zvaničnici su naveli da su se sudarili tanker "Stolt komitment", registrovan na Kajmanskim ostrvima i brod "Torko klaud" koji je plovio pod zastavom Antigve i Barbude.
Tanker je u sudaru neznatno oštećen.
Šestoro nestalih su bili deo 12-člane posade broda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.