Sudanska vojska bombardovala školu u Darfuru, 13 osoba poginulo

Izvor: Blic, 05.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudanska vojska bombardovala školu u Darfuru, 13 osoba poginulo

Jedna osnovna škola i prometna pijaca u Darfuru sravnjeni su sa zemljom tokom jučerašnjeg bombardovanja sudanske vojske. Tom prilikom ubijeno je 13 osoba, među kojima je bilo i sedmoro dece, saznaje Rojters.



Predstavnici sudanske vojske, koji isprva nisu bili raspoloženi da daju izjavu, brzo su demantovali tu vest. Oni tvrde da nije bilo bombardovanja, jer to predstavlja kršenje rezolucije Saveta bezbednosti UN kojom su zabranjeni svi ofanzivni letovi preko teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Darfura.

Članovi jedne humanitarne organizacije, međutim, tvrde da je u nedelju bombardovano selo Šegeg Karo, koje se nalazi na severu Darfura.

"Lokalni seljaci su nam rekli da je avion najpre nekoliko puta nadletao selo. Bombe su prvo bačene na školu. Tom prilikom jedna učionica je sravnjena sa zemljom", navedeno je saopštenju koje su potpisale dve humanitarne organizacije koje deluju u Darfuru.

Najmlađi među osobama koje su nastradale u bombardovanju je petogodišnji dečak Jusuf Adam Hamid.

Ukoliko se dokaže da je sudanska vojska zaista bombardovala Šegag Karo, to će, kako navodi Rojters, biti napad sa najvećim brojem žrtava u poslednjih nekoliko godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.