Izvor: Blic, 20.Feb.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud potvrdio optužnicu protiv Medojevića zbog PRANJA NOVCA

Viši sud u Podgorici potvrdio je danas optužnicu koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv dvanaestočlane grupe predvođene liderom Pokreta za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem zbog sumnje da su prali novac.

Osim Medojevića, optužnicom su obuhvaćeni i biznismen iz BiH Momir Nikolić, Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Jovanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Predmet će danas biti dat u rad postupajućem sudiji, a glavni pretres će biti zakazan u zakonskom roku od dva meseca. Protiv ovog rešenja žalba nije dozvoljena - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Višeg suda.

Advokati odbrane ranije su rekli da je optužnica sredstvo za politički progon neistomišljenika i da je treba odbaciti.

Na ročištu održanom povodom odlučivanja o optužnici koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv Nebojše Medojevića i još 11 osoba, Medojević je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića prozvao da se prilikom podizanja optužnice "rukovodio ličnim motivima".

Iz Specijalnog državnog tužilaštva ranije je saopšteno da su u toku istrage prikupljeni podaci i dokazi iz kojih se sumnja da su Medojević i Nikolić organizovali kriminalnu organizaciju i posredstvom njenih članova, među kojima su i aktivisti PZP-a i Demokratskog fronta, u legalne tokove stavljali više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne delatnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.