Izvor: Blic, 20.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud o smrti Dajane

Sud o smrti Dajane

Šestogodišnje čekanje na istragu i nagađanja oko smrti princeze Dajane je završeno. Saslušanje će biti obavljeno početkom sledeće godine, saopštio je Majkl Burdžis, kraljevski islednik. Istog dana (6. januara) počeće i istraga koju vodi Muhamed al Fajed, čiji je sin Dodi sa Dajanom poginuo u 'mercedesu'. Sudski proces će početi tačno šest godina i 128 dana od udesa u Parizu (31. avgust 1997. godine).

U međuvremenu, javnost u Velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Britaniji nije ubeđena u zvaničnu verziju da se radilo o nesrećnom slučaju i zahteva da se izvrši kompletna istraga. U istrazi koja je obavljen u Francuskoj zaključeno je da je za udes odgovoran vozač Anri Pol, koji je bio pod uticajem droge i alkohola. On je takođe poginuo u udesu u tunelu.

Novu svetlost na čitav slučaj bacila je knjiga koju je objavio Pol Barel, Dajanin batler, koji je napisao da se ona deset meseci pre nesreće plašila za svoj život. Pomenula je 'kvara na kočnicama' i 'ozbiljne povrede glave'.

Muhamed al Fajed tvrdi da je njegovog sina i Dajanu špijunirala obaveštajna služba MI6. Jedini preživeli u udesu, Dodijev telohranitelj Trevor Ris-Džons i dalje pati od amnezije i ne može ničega da se seti.

A. P. 10 ključnih pitanja:

- Da li je Dajanin vozač Anri Pol bio pijan?

- Zbog čega ga nije snimila kamera za prekoračenje brzine u tunelu?

- Da li je Dajana dobila svu neophodnu medicinsku pomoć?

- Da li se ona drogirala?

- Da li je bila trudna?

- Zbog čega francuska policija nije obezbedila dokaze sa mesta nesreće?

- Da li su namerno pokvarena svetla na sigurnosnoj kameri u tunelu?

- Šta je uzrok visokog nivoa karbon-monoksida u krvi Anrija Pola?

- Koju je ulogu imao beli 'fijat uno' u kojem se nalazio jedan fotograf?

- Da li je Dajanu i 'fijat uno' zapravo jurio automobil tajne službe MI6?

- Da li se stvarno radi o nesrećnom slučaju?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.