Sud UN naložio SAD da ukinu neke sankcije Iranu

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud UN naložio SAD da ukinu neke sankcije Iranu

Međunarodni sud pravde, najviša sudska instanca Ujedinjenih nacija, naložio je Sjedinjenim Američkim Državama da Iranu ukinu sankcije koje utiču na uvoz humanitarnh dobara i proizvoda i usluga vezanih za bezbednost civilne avijacije.

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je uveo stroge američke sankcije Iranu u maju posle povlačenja SAD iz nuklearnog sporazuma koji je Teheran sklopio s svetskim silama. Iran se zbog sankcija žalio Međunarodnom sudu pravde u julu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

U preliminarnoj presudi sud je saopštio da Vašington mora da ukloni na način koji sam izabere svaku prepreku nastalu zbog ponovnog uvođenja sankcija za izvoz u Iran lekova ili medicinskih uređaja, hrane, poljoprivrednih dobara i rezervnih delova i opreme neophodne za osiguranje bezbedne civilne avijacije.

Očekuje se da će SAD osporiti nadležnost suda, navodi agencija AP.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Sud UN naložio SAD-u da ukinu neke sankcije Iranu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2018

Međunarodni sud pravde, najviša sudska instanca Ujedinjenih nacija, naložio je Sjedinjenim Američkim Državama da Iranu ukinu sankcije koje utiču na uvoz humanitarnh dobara i proizvoda i usluga vezanih za bezbednost civilne avijacije...Američki predsednik Donald Tramp ponovo je uveo stroge američke...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.