Subvencije za mitrovačke povrtare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencije za mitrovačke povrtare

Pedeset povrtara sa teritorije Sremske Mitrovice je ostvarilo pravo na bespovratna sredstva za sufinansiranje početnog biološkog materijala u proizvodnji.

Na konkurs Agencije za ruralni razvoj pristigla je 51 prijava, od čega je jedna bila nepotpuna po pitanju priložene dokumentacije.

Rešenja o dodeli bespovratnih sredstava mitrovačkim povrtarima danas su im uručena u prostorijama Agencije za ruralni razvoj.

Cilj ovog konkursa jeste podsticanje proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se bave ovom vrstom poljoprivredne proizvodnje i da im se omogući proširenje iste.

Ukupno je izdvojeno za ovu namenu oko milion i po dinara iz lokalnog budžeta. Ovo je prvi put da Agencija sprovodi taj konkurs i s obzirom da dobar odziv, nastaviće da ga sprovode i narednih godina.

Preostala sredstva biće usmerena na druge konkurse koji se tiču jesenjih poljoprivrednih radova, kažu u Agenciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.