Stupio na snagu prekid vatre u Jemenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stupio na snagu prekid vatre u Jemenu

U Jemenu je danas stupio na snagu prekid vatre, tek nekoliko minuta pre nego što u Ženevi, u organizaciji Ujedinjenih nacija, treba da počnu mirovni pregovori između zaraćenih strana.

"Specijani izaslanik generalnog sekretara UN-a Ismail Ould Šeik Ahmed je danas objavio početak obustave neprijateljstava u Jemenu, što smatra prvim korakom ka izgradnji stalnog mira u toj zemlji", izjavio je portparol UN-a Ahmad Favzi obraćajući se novinarima u Ženevi.

Predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jemenske vlade i pobunjenika Huta su danas stigli na nepoznatu lokaciju u Švajcarskoj, gde te dve delegacije, od kojih svaka broji po 18 članova, treba da započnu pregovore za samo nekoliko minuta, rekao je Favzi, a preneo Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Ženevi počeli pregovori jemenskih vlasti i pobunjenika

Izvor: Blic, 15.Dec.2015

Pregovori jemenskih vlasti i šiitskih pobunjenika uz posredovanje Ujedinjenih nacija počeli su danas u Švajcarskoj, rekao je portparol UN u Ženevi Ahmad Favzi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.