Studentkinja u borbi protiv narko kartela

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2010, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentkinja u borbi protiv narko kartela

Dvadesetogodišnja studentkinja kriminalistike Marisol Vales Garsija prihvatila je verovatno najteži posao u meksičkom gradiću Praksedis. Naime, ona se jedina prijavila na konkurs i tako postala šefica policije u gradu u kome haraju narko karteli.

Upravo preko Praksedisa se odvija veliki deo trgovine drogom, jer je smešten uz samu granicu sa Teksasom. Grad je udaljen samo 80-ak kilometara od Sijudad Huaresa, grada koji je proglašen najsmrtonosnijim na svetu.

Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << toga nije nimalo iznenađujuće što se samo jedna osoba prijavila za šefa policije tog gradića. Policija, inače ima ima samo jedno patrolno vozilo i nekoliko policajaca koji se brinu o održavanju reda i mira na ulicama.

Tokom polaganja zakletve Marisol je istakla kako će se zalagati za prevenciju kriminala u školama i za bolje odnose među susedima. Predložila je, takođe, i zapošljavanje još nekoliko policajaca koji bi patrorirali kroz grad na biciklima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.