Stric ovog zlikovca: Mala je ovo Francuska...

Izvor: Mondo, 18.Jul.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stric ovog zlikovca: Mala je ovo Francuska...

Stric napadača koji je na Dan pada Bastilje na šetalištu u Nici kamionom pokosio i ubio 84 osobe je izjavio da je njegovog bratanca samo dve nedelje ranije u Nici indoktrinisao jedan Alžirac, pripadnik terorističke "Islamske države".

Foto: Twitter

ISIS je preuzeo odgovornost za taj napad, ali je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev danas rekao da inspektori još nisu našli nikakav pokazatelj da je Mohamed Lahuaiej Bulel bio povezan sa bilo kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << džihadističkom mrežom, prenela je agencija AP.

Bulelov stric Sadok Bulel je toj agenciji rekao da je, s obzirom na porodične probleme njegovog bratanca, koji je živeo odvojeno od supruge i njihovo troje dece, on za alžirskog ekstremistu bio "laka meta za regrutovanje".

Francuski zvaničnici nisu danas mogli da potvrde da je Bulela regrutovao alžirski ekstremista, već su naveli da je istraga i dalje u toku.

Bulelova brza radikalizacija zbunjuje istražne organe, pošto su njegovi prijatelji i porodica rekli da on pre napada nije bio posebno religiozan.

"Mohamed se nije molio, nije išao u džamiju i jeo je svinjetinu", rekao je 69-godišnji Bulelov stric, inače penzionisani učitelj, koji živi u rodnom mestu napadača u Tunisu.

Stric je za radikalizaciju Bulela čuo od članova njihove porodice koji žive u Nici.

Psihijatar i profesor londonskog Grešam koledža Radž Persod je izjavio da je proces radikalizacije napadača možda trajao duže nego što su mogli da primete ljudi koji ga okružuju.

"Radi se o osobi koja je već bila veoma poremećena i već je bila na putu radikalizacije, na čijem je kraju okolina tek tada primetila da se nešto dešava, pa im se čini da je proces radikalizacije bio brz", rekao je Persod.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

TERORISTA IZ NICE POSTAO ISLAMISTA PRE SAMO DVE NEDELJE: Još nema dokaza o vezi sa ISIS

Izvor: Kurir, 18.Jul.2016

...IS je prošle nedelje preuzela odgovornost za taj napad, ali je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev danas rekao da inspektori još nisu našli nikakav pokazatelj da je Mohamed Lahuaiej Bulel bio povezan sa bilo kojom džihadističkom mrežom, prenela je agencija AP..Bulelov stric...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.