Strelkov: Nema primirja u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strelkov: Nema primirja u Donbasu

23.12.2015. -

Bivši ministar odbrane DNR  Igor Strelkov objasnio je trenutnu situaciju u Novorusiji, osvrnuvši se na primirje koje je potpisano u Minsku.

Na pitanje da li se obe strane u pridržavaju tog primirja Strelkov kaže:

– Nikako. Naročito ne u poslednjih nedelju dana. Ni o kakvom primirju nema ni reči.

Prema njegovim rečima primirje se ipak jedno vreme poštovalo, ali sada ona postoji samo u izveštajima OEBS.

– Manje ili više >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << primirje je bilo poštovano od druge polovine septembra do prve polovine novembra. Sada, od druge polovine novembra, nikakvog primirja nema, ono postoji samo u izveštajima OEBS, organizacije koja kao i uvek ima anti-ruski stav.  U Donbasu se vode jake artiljerijske borbe, ponegde čak i jake pešadijske borbe. Samo, ni jedna ni druga strana ne prelazi u napade, za sada te borbe su samo pozicionog tipa – rekao je Strelkov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pravda

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.