Stravični podaci – ubistvo na svakih sedam sati

Izvor: Press, 31.Okt.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravični podaci – ubistvo na svakih sedam sati

U Brazilu je prošle godine zabeleženo više od 61.000 ubistava, koji su se u proseku dešavala na svakih sedam sati.
foto:b92.net
To je navedeno u izveštaju brazilske nevladine organizacije Javni bezbednosni forum.
U izveštaju stoji da je stopa ubistava na 100.000 stanovnika iznosila 29,9 procenata, što je gotovo tri puta više u odnosu na stopu od 10 procenata na 100.000 stanovnika, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se smatra epidemijom nasilja, preneo je AFP.

U proseku, u policijskim poterama dnevno je ginulo 11 ljudi 2016. godine, od čega četvrtina u državi Rio da Žaneiro, koja je suočena sa porastom nasilja od prošlogodišnjih Olimpijskih igara.

Problem je naročito izražen u favelama, u kojima živi četvrtina od 6, 5 miliona stanovnika Rio de Žaneira, a u kojima veliki deo teritorije kontrolišu narko bande.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.