Stravičan požar u hotelu, na desetine mrtvih i povređenih

Izvor: BKTV News, 25.Nov.2017, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravičan požar u hotelu, na desetine mrtvih i povređenih

Evakuisano više od stotinu ljudi!

Više od deset osoba je poginulo, a 21 je povređena u požaru u luksuznom hotelu u gruzijskom gradu Batumi na obali Crnog mora, saopštili su zvaničnici. Evakuisano je više od stotinu gostiju.

Officials Say 12 Dead In Georgia Hotel Fire https://t.co/2NIpn8sUDs

Požar je izbio u hotelu "Leogrand" gde je bila priređena večera za učesnike izbora za Mis Gruzije 2017, javila je agencija Tass, pozivajući se na gruzijsko Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << unutrašnjih poslova.

Georgia fire: Black Sea resort hotel blaze leaves 11 dead https://t.co/5H61WDDbGE pic.twitter.com/cNPjhOlH29

Sve žrtve stradale su od gušenja dimom, potvrdio je ministar zdravlja Zaal Mikeladze.



Nijedna od 20 učesnica takmičenja nije povređena, kao ni još 100 drugih gostiju i zaposlenih u hotelu koji su uspeli da izađu preko požarnih stepenica.

Među stradalima su jedan iranski i 10 gruzijskih državljana, dok su među povređenima izraelski i 12 turskih državljana, prenosi Rojters.



Uzrok požara još uvek nije poznat.

Premijer Gruzije Giorgij Kvirikašvili odmah je doputovao na mesto nesreće, gde su mu zvaničnici predočili situaciju.

U kasnijem postu na Fejsbuk stranici, on je izrazio najiskrenije saučešće porodicama nastradalih.

"Ova tragedija nas je sve pogodila. Požar je ugašen, a povređenima je ukazana sva neophodna pomoć i njihovi životi nisu u opasnosti. Vatrogasci i druge spasilačke ekipe uspele su da spasu na stotine života brzom evakuacijom. Hvala svakome od njih. Istraga je u toku i trebalo bi uskoro da saznamo uzroke požara, Krivci će biti najstrože kažnjeni za ovu tragediju. Danas smo svi uz porodice stradalih", napisao je premijer u saopštenju objavljenom na njegovoj zvaničnoj fejsbuk stranici.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.