Strateški bombarderi Tu-160 se vratili iz Venecuele

Izvor: Vostok.rs, 15.Dec.2018, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strateški bombarderi Tu-160 se vratili iz Venecuele

Strateški nosači raketa Tu-160 su se nakon posete Venecueli vratili u svoju bazu u Rusiji, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane. Avioni su proleteli kroz akvatoriju Atlantskog okeana, Karipsko, Norveško i Barencovo more. Ukupna dužina leta iznosila je 12.000 kilometara, a neophodna dopuna goriva izvršena je u vazduhu. Ministarstvo navodi i da je u određenim etapama leta norveška avijacija pratila ruske avione.
Dodaje se i da je let bio sproveden uz poštovanje svih međunarodnih pravila, kao i da je tokom boravka u Venecueli posada izvela nekoliko zajedničkih letova sa avionima Vazduhoplovnih snaga Venecuele.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.