Stotine irvasa uginulo zbog udara groma?

Izvor: Press, 29.Avg.2016, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine irvasa uginulo zbog udara groma?

Stotine irvasa je pronađeno mrtvo na planinama Norveške, a sumnja se da bi uzrok mogao biti udar groma.
foto: tanjug.rs
Stotine irvasa je pronađeno mrtvo na planinama Norveške, a sumnja se da bi uzrok mogao biti udar groma.
„Oko 323 mrtvih irvasa pronađeno je u prečniku od 50 do 80 metara“, rekao je za norveške medije Knut Nilend iz Inspektorata za prirodu, dodajući da su tragedije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ovakvih razmera veoma retke.
„U popodnevnim satima se dogodila strašna oluja. Stado je verovatno pogodila munja“, rekao je Nilend, isticući da se nešto tako dosad nije dogodilo.
Prema njegovim recima, s obzirom na to da uginule životinje leže blizu jedna pored druge, najviše se sumnja na udar groma.
Trenutno je u toku uviđaj i uzimaju se uzorci krvi i tkiva sa uginulih životinja koji će biti poslati u Institut na ispitivanje.
„Iskoristićemo priliku da proverimo i da li postoji mogućnost da su životinje zaražene“, rekao je Nilend.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.