Stoltenberg: NATO ima sredstva kojima bi odgovorio na nuklearne i raketne napade

Izvor: BKTV News, 04.Dec.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: NATO ima sredstva kojima bi odgovorio na nuklearne i raketne napade

Rat na Korejskom poluostrvu bio bi katastrofalan upozorava generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, i naglašava da Alijansa ima sredstva kojima bi odgovorila na nuklearne i raketne napade, kada bi oni bili izvedeni.

On je to rekao novinarima u Briselu, skoro nedelju dana nakon što je Severna Koreja izvela najnoviji test, ispalivši novu interkontinentalnu balističku raketu dalekog dometa Kvasong-15.

Na Havajima se oglasile sirene za mogući nuklearni napad, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << građani imaju samo 15 minuta da nađu spas!

Severna Koreja je nakon toga saopštila da je ta raketa najjača koju je zvanični Pjongjang do sada ispalio i da ona može da dosegne do američkog kopna, što je potvrdio i zvanični Seul.

Svet u strahu: Seul saopštio zastrašujuće podatke o raketi Pjongjanga

Stoltenberg je naglasio da bi "rat u tom regionu bio katastrofalan i da bi imao globalne posledice" ali i da je 29-člana Alijansa "snažna i ujedinjena" i da je "NATO u mogućnosti da odgovori na bilo koji napad uključucjući i balističke i nuklaerne napade".

Tramp najavio jače sankcije prema Severnoj Koreji, Makron računa na Rusiju i Kinu da se pridruže

Alijansa će raditi sa svojim partnerima u regionu i "nastaviće da vrši maksimalni pritisak na Severnu Koreju", rekao je on novinarima u sedištu Severnoatlantskog saveza.

Kim Džong Un: Konačno smo potpuna nuklearna sila!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.