Stoltenberg: Ima izveštaja da Rusi gađaju civilne ciljeve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2022, 15:16

Stoltenberg: Ima izveštaja da Rusi gađaju civilne ciljeve

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da postoje verodostojni izveštaji da Rusija gađa civile u Ukrajini i pozvao Moskvu da prekine sukob.

On je, takođe, obećao da neće dozvoliti širenje sukoba, prenosi agencija Rojters.

"Mi imamo odgovornost da osiguramo da sukob ne eskalira i da se ne proširi van Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << . Zaštitićemo i braniti svaki pedalj savezničke teritorije", izjavio je Stoltenberg nakon razgovora sa letonskim predsednikom Egilsom Levitsom.

Stoltenberg je rekao i da ruska invazija izaziva užasne patnje i da je humanitarni uticaj razoran.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stoltenberg optužio Rusiju da možda namerno gađa civile u evakuaciji

Izvor: Danas, 08.Mar.2022

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da ruske oružane snage možda namerno gađaju civile koji pokušavaju da pobegnu od vojnog napada na Ukrajinu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.