Izvor: RTS, 01.Dec.2022, 13:02

Stokholm, švedska policija zaplenila pola tone narkotika

Švedska policija zaplenila je oko 500 kilograma narkotika u mestu Tirese, južno od Stokholma. Ukupna ulična vrednost ove droge je oko 7,6 miliona dolara. U gradskoj policiji Stokholma tvrde da je ovo veoma velika zaplena, jer je dosad u oblasti glavnog grada Švedske najveća zaplena droge - 260 kilograma amfetamina.
Trojica muškaraca uhapšena su pod sumnjom za teška krivična dela u vezi sa drogom, racijom u Tireseu, južno od švedske prestonice, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenela je agencija AP.

Navodi se i da je policija izvršila pretres kuće u drugom slučaju, a da je ta istraga dovela do adrese u Tireseu gde je pronađena velika količina narkotika u skladištu jedne stambene zgrade.
Švedska policija je, tom prilikom, zaplenila oko 500 kilograma narkotika u glavnom gradu Švedske čija je ukupna ulična vrednost oko 7,6 miliona dolara. 
"Ovo je veoma velika zaplena", rekla je zamenica načelnika gradske policije u Stokholmu Suzan Vikland.
Ona je nazvala zaplenu 260 kilograma amfetamina najvećom zaplenom droge do sada u oblasti glavnog grada.
Prošlog meseca, policija u Stokholmu privela je 21 osobu i zaplenila kokain i kanabis, kao i sedam komada oružja. Vikland je rekla da je to rezultat "agresivnog rada tokom dužeg vremenskog perioda" i dodala da je trgovina drogom "velika i finansira ozbiljan organizovani kriminal".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zaplijenjeno pola tone narkotika u Stokholmu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2022

STOKHOLM - Švedska policija saopštila je danas da je zaplijenila oko pola tone narkotika u Stokholmu, ukupne vrijednosti od oko 7,3 miliona evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.