Štip ostaje bez elektrane na vetar?

Izvor: Press, 07.Sep.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štip ostaje bez elektrane na vetar?

Makedonska podružinica španske firma Inval (Invall) koja je u Štipu trebalo da gradi elektranu na vetar otišla je u stečaj.
       Firma Inval Makedonija, je firma ćerka španske energetske kompanije Inval Grin Enerdži (Invall Grin Enerdži), a stečajni postupak je, na osnovu sudske odluke, nad njom pokrenut krajem avgusta, piše makedonski portal Kapital. Izgradnja elektrane na vetar u okolini >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Štipa najavljena je još 2009. godine u koju je španska firma Invall, prema informacijama iz Ministerstva za saobraćaj, trebalo da bude investirano 240 miliona evra. U tu svrhu Španci su 2008. godine otvorili firmu u Makedoniji, u kojoj su se kao vlasnici, osim osnivača Inval grin enerdžija, prijavile još četiri osobe, navedeno je u tekstu.
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.