Stigla nova pretnja: Evropski vojnici mogu biti u opasnosti

Izvor: OkRadio.rs, 15.Jan.2020, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla nova pretnja: Evropski vojnici "mogu biti u opasnosti"

Teheran -- Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je danas da evropski vojnici raspoređeni na Bliskom Istoku "mogu biti u opasnosti". Tri evropske zemlje koje su potpisale međunarodni sporazum o nuklearnom programu Irana - Francuska, Velika Britanija i Nemačka, pokrenule su mehanizam reševanja spora predviđen dogovorom, kako bi primorale Teheran da se vrati poštovanju svojih obaveza.   Odmah je reagovao Rohani, i to je put da je zapretio Evropi nakon eskalacije tenzija između Irana i SAD.   Prvi problemi u vezi sa poštovanjem sporazuma od strane Teherana nastali su kada su se SAD pod Trampovom administracijom povukle iz nuklearnog sporazuma u maju 2018. godine i vratile...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Rohani: Evropski vojnici mogli bi da budu u opasnosti

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2020

TEHERAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani upozorio je danas da bi evropski vojnici na Bliskom istoku "mogli biti u opasnosti", nakon što su tri evropske države izazvale Teheran zbog kršenja limita iz nuklearnog sporazuma.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.