Stevandić i Kalabuhov razgovarali o aktuelnom stanju u Republici Srpskoj i BiH

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2021, 18:29

Stevandić i Kalabuhov razgovarali o aktuelnom stanju u Republici Srpskoj i BiH

Predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić sastao se danas u Banjaluci sa Ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim i tom prilikom razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, zatim i o zdravstvenim i ekonomskim temama. Predsjednik Ujedinjene Srpske dr Nenad Stevandić je nakon sastanka sa Ambasadorom Kalabuhovim istakao da su razgovarali o aktuelnom stanju u Republici Srpskoj i BiH, čuvanju mira i stabilnosti u regionu, pravu naroda i entiteta. Takođe je izrazio zahvalnost Rusiji na stavu i izbalansiranosti, jer se Rusija nesebično zalaže za primjenu Dejtonskog mirovnog sporazuma, i što je njihova istrajnost po tom pitanju neupitna. Takođe, Stevandić je izrazio veliku zahvalnost Rusiji koja je prva pomogla Republici Srpskoj, ali i BiH, u borbi sa epidemijom virusa korona, kada je u pitanju nabavka vakcina Sputnjik V. "Ambasador Ruske Federacije u BiH, gospodin Igor Kalabuhov je neko ko se konstantno zalaže za predstavljanje istinite i realne slike o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, i lično sam se zahvalio na svemu što je do sada uradio po tom pitanju, i poručio mu da će u srpskom narodu uvijek naći prijatelje i saveznike", istakao je Stevandić.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

U Banjaluci svečano otkrivena bista maršalu Georgiju Žukovu

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2021

Spomen-bistu na Trgu palih boraca otkrili su gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i ambasador Ruske Federacije Igor Kalabuhov, te u čast svih boraca položili vijence. – Danas, u Banjoj Luci imamo priliku da istaknemo slobodarsku tradiciju bratskih naroda – ruskog i srpskog. Naša...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.