Stevandić: Neko mora odgovarati zbog prisluškivanja zvaničnika Srbije

Izvor: Vostok.rs, 03.Jan.2017, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevandić: Neko mora odgovarati zbog prisluškivanja zvaničnika Srbije

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić rekao je u njegov kabinet 16.decembra stigla pošiljka sa oznakom tajno, odnosno dokument koji govori o tome da se obavještajne službe u BiH ne bave zaštitom od terorizma već se bave zloupotrebama, prenosi RTRS.

Odlučio je da reaguje i sa njegovim sadržajem je upoznao najviše zvaničnike u Republici Srpskoj i srpske predstavnike u zajedničkim institucijama, koji su ga lično primili 20. decembra.


foto: RTRS

Stevandić je na konferenciji za medije rekao da afera prisluškivanja zvaničnika Srbije od strane OBA-e može imati nesagledive posljedice.

Naveo je da vjeruje da je više ljudi dobilo tajni dokument OBA-e, ističući da je i on dobio kopiju, a ne original dokumenta.

On vjeruje da se iza prisluškivanje zvaničnika Srbije krije namjera da se prisluškuju i zvančnici Republike Srpske, koji su s njima u kontaktu.

Potpredsjednik Parlamenta ističe da ukoliko se ove informacije pokažu tačnim, treba tražiti smjene odgovornih u obavještajnoj agenciji BiH. Stevandić kaže da je tražio da se utvrdi o čemu se radi i da li je bilo zloupotreba,navodeći jedino je Odbor za bezbjednost Parlamenta Srpske održao sjednicu.

Po njegovom mišljenju, dokument se mora analizirati na sjednici NS RS i Vladi, prenosi RTRS.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.