Izvor: Blic, 18.Jan.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department upozorava Amerikance na opasnosti od mina i terorizma u BiH

Američki Stejt department upozorio je državljane SAD da budu oprezni prilikom putovanja u BiH zbog opasnosti od terorizma i mina.

U tekstu u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo od maksimalno četiri navodi se da "terorističke grupe i dalje kuju zavere o mogućim napadima u BiH".

Stejt department napominje da "teroristi mogu da napadnu uz malo ili nikakvo upozorenje turističke lokacije, saobraćajne centre, pijace/trgovačke centre, lokalne objekte, hotele, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << klubove, restorane, verske objekte, parkove, velike sportske i kulturne događaje, obrazovne institucije, aerodrome i ostala javna mesta".

"Minska polja i mine postoje širom BiH. Iako su sumnjive opasne oblasti obično jasno označene, nekoliko ljudi pogine ili bude povređeno svake godine", navodi se u upozorenju američkim putnicima.

Državljanima SAD se sugeriše da prilikom putovanja u BiH vode računa o okolini na turističkim lokacijama sa mnogo ljudi, da prate lokalne medije i prilagođavaju svoje planove novim informacijama.

Amerikanci su pozvani da prate oglašavanje Stejt departmenta na "Fejsbuku" i Tviteru" i da uvek imaju plan za vanredne situacije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stejt department upozorio državljane SAD: U BiH opasnost od terorizma i mina

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2018

VAŠINGTON - Američki Stejt department upozorio je državljane SAD da budu oprezni prilikom putovanja u BiH zbog opasnosti od terorizma i mina...U tekstu u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo od maksimalno četiri navodi se da "terorističke grupe i dalje kuju zavjere o mogućim napadima u BiH"...Stejt...

Nastavak na Nezavisne Novine...

SAD upozorava građane: Budite oprezni u BiH

Izvor: B92, 18.Jan.2018

Vašington -- Američki Stejt department upozorio je svoje državljane na oprez prilikom putovanja u Bosnu i Hercegovinu zbog opasnosti od terorizma i mina...U tekstu u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo od maksimalno četiri navodi se da terorističke grupe i dalje pripremaju planove o mogućim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.