Izvor: RuskaRec.ru, 14.Jun.2017, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department objasnio zašto nije čestitao Dan Rusije

Stejt department SAD, koji prvi put za 25 godina nije javno čestitao Rusiji nacionalni praznik 12. juna, objasnio je to izvesnim „novim pristupom”.
„Mi više ne objavljujemo čestitke kao saopštenja za medije”, saopštila je pres-služba američkog spoljnopolitičkog resora.
Saradnik pres-službe je objasnio da je nova administracija Trampa primenila „novi pristup” prema kojem se „zvanične čestitke upućuju preko ambasada SAD” samo u prestonicama dotičnih zemalja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << prenosi „Vzglяd”.  
„Mi ih ne objavljujemo, ali nemamo ništa protiv ako to učini zemlja koja je primila čestitku”, dodao je on.
Lavrov o novim sankcijama SAD: Neću valjda da reagujem na svako kijanje
Međutim, saradnik pres-službe nije mogao da potvrdi da li je ove godine Rusija dobila čestitku 12. juna i obećao je da će to naknadno učiniti.
Predstavnik ruske diplomatske misije u SAD Nikolaj Lahonin je 13. juna rekao da prvi put za 25 godina ambasada nije dobila čestitku od vlasti SAD povodom nacionalnog praznika. „Sami možete izvući zaključke”, dodao je on.  

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.