Stejt department: Emrah Erdogan – globalni terorista

Izvor: Blic, 09.Dec.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department: Emrah Erdogan – globalni terorista

Američki Stejt department proglasio je danas Emraha Erdogana, državljanina Nemačke rođenog u Turskoj, za globalnog teroristu.

U saopštenju Stejt departmenta navodi se da se Emrah Erdogan borio zajedno sa grupama Al Kaida i Al Šabab.

Ovim proglašenjem Amerikanci ne mogu sa tom osobom da posluju i sledi mu zamrzavanje sredstava pod jurisdikcijom SAD.

Erdogan služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog pridruživanja militantnim grupama u Pakistanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Somaliji i zbog lažnih dojava o napadima u Pakistanu i Nemačkoj u novembru 2010. godine.

Neimenovani američki zvaničnik rekao je da Emrah Erdogan nije u rodu sa turskim predsednikom Tajipom Erdoganom.

"Erdogan je regrutovao strane borce, učestvovao je u borbama i prikupljao je novčana sredstva za obje grupe - Al Kaidu i Al Šabab", navodi se u saopštenju.

Stejt department je saopštio da se Erdogan obučavao u redovima Al Šababa i da je izvodio napade u Keniji i Ugandi pre nego što je uhvaćen u Dar es Salamu u Tanzaniji i isporučen Nemačkoj.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SAD: Emrah Erdogan globalni terorista

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2015

VAŠINGON - Američki Stejt department proglasio je danas Emraha Erdogana, državljanina NJemačke rođenog u Turskoj, za globalnog teroristu...U saopštenju Stejt departmenta navodi se da se Emrah Erdogan borio zajedno sa grupama Al kaida i Al šabab...Ovim proglašenjem Amerikanci ne mogu sa tom osobom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.