Izvor: RuskaRec.ru, 08.Jun.2017, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staroverci učili kineske vojnike da prežive u divljoj prirodi Sibira

Obuku preživljavanja u sibirskoj tajgi prolaze i jedinice za specijalne namene Rusije. Kineski vojnici su u kampu za obuku Ergaki dobili rusku opremu, a zatim bili ostavljeni u tajgi, bez mobilne veze i drugih blaga civilizacije, gde se oko 9 meseci u godini sneg ne topi. 
„Staroverci su naučili goste iz Kine osnovnim veštinama za preživljavanje u divljoj prirodi Sibira, kako se orijentisati u prostoru, prelaziti sve moguće pregrade, paliti vatru, prehraniti se i naći pijaću >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << vodu, pružati prvu medicinsku pomoć“, rekao je za TASS pomoćnik komandanta vojske Centralnog vojnog okruga Rusije pukovnik Jaroslav Roščupkin. On je dodao da se kineskim vojnicima najviše dopao ribolov mrežama koje su sami pleli.
Obuka kineskih vojnika je organizovana u okviru plana o međunarodnoj saradnji Ministarstva odbrane Rusije za 2017. godinu.
Preživljavanje u šumi – saveti ruskih vojnih obaveštajaca

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.