Stanovništvo se vraća u izgoreli kanadski grad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2016, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovništvo se vraća u izgoreli kanadski grad

Hiljade stanovnika danas se u dugačkoj koloni vozila vraćaju u požarom oštećeni kanadski naftaški grad Fort Mekmari, najpre da bi videli šta im je ostalo od imovine.

U šumskom požaru koji je taj grad zahvatio prošlog meseca, izgorelo je 2.400 zgrada što je deset odsto ukupnog broja, a više od 80.000 stanovnika je pobeglo.

Zvaničnici očekuju da se nekoliko hiljada sanovnika vrati danas, prvog dana organizovanog povratka. najpre su pozvani stanovnici četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje nisu oštećene vatrom. Oni koji su se vratili, krče izgorele bašte, čiste gar i prašinu s kuća i iz njih, dok se svuda širi smrad izgorelog.

Desetinama kilometara oko Fort Mekmarija umesto guste šume je ogromno zgarište. Stanovništvu koje se vratilo, obezbeđeni su hrana, voda i lekovi za dve nedelje, dok majstori popravljaju vodovod, elektromrežu i telefonske veze. Prioriteti su i ekspoziture banaka, prodavnice hrane i apoteke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.