Izvor: RTS, 14.Sep.2020, 13:31

Stano: EU očekuje da Srbija podrži sankcije protiv odgovornih za nasilje u Belorusiji

Portparol Evropske unije Peter Stano kaže da se od Srbije, kao zemlje u procesu pristupanja, očekuje da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU, uključujući i najavljene sankcije protiv odgovornih za nasilje u Belorusiji.
Peter Stano je istakao da se nada da ćemo uskoro videti najavaljene evropske sankcije protiv odgovornih za "neprihvatljivu repesiju u Belorusiji".

"Očekujemo da zemlje u procesu pristupnja EU napreduju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u usklađivanju svojih politka sa politikama EU. To se ne dovodi u pitanje", kaže Stano.
Dodao je da je usklađivanje sa spoljnom politikom Unije jedna od obaveza u pristupnom procesu i da zemlje koje su u tom procesu "to znaju".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.