Stano: EU očekuje da Srbija podrži sankcije prema Belorusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2020, 13:19

Stano: EU očekuje da Srbija podrži sankcije prema Belorusiji

Portparol EU Peter Stano kaže da se od Srbije, kao zemlje u procesu pristupanja EU, očekuje da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU, uključujući i najavljene sankcije protiv odgovornih za nasilje u Belorusiji.

"Nadamo se da ćemo uskoro videti najavaljene evropske sankcije protiv odgovornih za neprihvatljivu repesiju u Belorusiji. Očekujemo da zemlje u procesu pristupnja EU napreduju u usklađivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svojih politka sa politikama EU. To se ne dovodi u pitanje", kaže Stano.

Stano dodaje da je usklađivanje sa EU spoljnom politikom jedna od obaveza u pristupnom procesu i da zemlje koje su u tom procesu "to znaju".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stano: EU očekuje da Srbija podrži sankcije protiv odgovornih za nasilje u Belorusiji

Izvor: RTS, 14.Sep.2020

Portparol Evropske unije Peter Stano kaže da se od Srbije, kao zemlje u procesu pristupanja, očekuje da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU, uključujući i najavljene sankcije protiv odgovornih za nasilje u Belorusiji. . Peter Stano je istakao da se nada da...

Nastavak na RTS...

EU očekuje od Srbije, Crne Gore i drugih zemalja da uvedu sankcije Belorusiji

Izvor: Vostok.rs, 14.Sep.2020

Portparol šefa diplomatije EU, Peter Stano je "izrazio nadu" da će se zemlje kandidati za pridruživanje Evropskoj uniji pridružiti dodatnim zajedničkim sankcijama protiv Belorusije ako budu uvedene, prenose RIA Novosti. Radi se o zemljama poput Crne Gore, Srbije i Turske. Takođe, na proleće,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.