Šta su Merkelova i Tramp (do) govorili o Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta su Merkelova i Tramp (do) govorili o Kosovu i Metohiji

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Berlinu da je sa američkim predsednikom Donaldom Tampom razgovarala o dijalogu Beograda i Prištine i rešenju pitanja Kosova, te da su tom prilikom konstatovali da podržavaju sve razgovore koji vode ka cilju - rešenju tog pitanja.

"Ali, govorimo da je naravno teritorijalna celovitost kakva je sada stvorena jedna vrednost, i ja sam to isto rekla kada su ovde bili predsednici vlade BiH i vlade Crne Gore, a to je da moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti oprezni da potezi na jednoj teritoriji ne dovedu do poteza na drugim teritorijama", rekla je Merkel.

Ona je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, rekla da podržava sve dogovore Beograda i Prištine koji će dovesti do rešenja problema, ali da treba imati u vidu da se ne stvore novi problemi i da se poštuje teritorijalna celovitost.

Večernji list piše da je Merkelova komentarisala telefonski razgovor s Tampom, rekavši da podržavaju sve razgovore koji vode rešenju pitanja Kosova.

"Moramo biti oprezni da određene mere na jednoj teritoriji ne dovedu do mera na drugim teritorijima", kazala je Merkel,
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Merkelova otkrila detalje razgovara sa Trampom: Evo šta su pričali o Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Berlinu da je sa američkim predsednikom Donaldom Tampom razgovarala o dijalogu Beograda i Prištine i rešenju pitanja Kosova, te da su tom prilikom konstatovali da podržavaju sve razgovore koji vode ka cilju, rešenju tog pitanja...- Ali govorimo da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.