Srušio se avion u Neretvu

Izvor: Kurir, 16.Maj.2012, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se avion u Neretvu

U malom avionu su bile dve osobe i obe su poginule

ZAGREB - Dve osobe poginule su kada se mali avion srušio jutros u Neretvu, u donjem toku te reke koji protiče kroz Hrvatsku.

Policija je upućena na mesto nesreće i pokrenuta je potraga za ostacima aviona, prenosi hrvatski Indeks.

Iz hrvatske Uprave za zaštitu i spašavanje potvrđeno je da su se u avionu nalazile dve osove i da su obe poginule.

Avion se srušio u polje mandarina 500 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od mosta u Rogotinu, na levoj strani reke Neretve.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje potvrdila je kako je Županijski centar Dubrovnik u 8.40 sati primio dojavu o padu aviona. Potvrdili su i smrt dvoje putnika u avionu.

Prema nezvaničnim informacijama u avionu su se nalazili pilot i jedna ženska osoba.

Prema nezvaničnim informacijama hrvatskog Dnevnika, avion koji je pao jutros u dolini Neretve je ultralaki hidroavion Stipe Vlahovića - Pače iz Komina koji je poznat po tome, kako se navodi, da sam izrađuje avione.

Letelica navodno nije bila registrovana i let nije bio prijavljen Hrvatskoj kontroli vladuhoplovstva.

Dinko Vodanović, glavni inspektor za avionske nesreće, kazao je kako policija čuva mesto nesreće, kao i da će tela poginulih biti prevezena na obdukciju.

Vodanović je kazao i kako je poznat identitet muške osobe, a da se identitet ženske još utvrđuje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.