Srušio se avion u Avganistanu

Izvor: RTS, 27.Jan.2020, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se avion u Avganistanu

Avion je pao u avganistanskoj pokrajini Gazni. Zvaničnih podataka o eventualnim žrtvama nema. O nesreći se pojavljuju oprečne informacije, dok nadležni saopštavaju da traže ostatke letelice u planinskoj pokrajini koju delimično kontrolišu talibani.
Avion je pao u pokrajini Gazni, u centralnom delu Avganistana, saopštili su zvaničnici.

Arif Nuri, portparol pokrajinskog guvernera, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da se srušio putnički avion "boing", oko 13 časova po lokalnom vremenu.
Vlasti su navele da se, prilikom pada, letelica zapalila usled tehničkih problema, preneo je Bi-Bi-Si.
U avionu se nalazilo 110 osoba, naveo je RT i dodao da je iz Herata, trećeg najvećeg grada u Avganistanu, leteo za Delhi. Međutim, neke agencije su javile da se u letelici nalazilo 83 putnika i članova posade.
Zvaničnih informacija o eventualnim žrtvama nema.
Vlasti pokušavaju da pronađu ostatke aviona, u planinskom regionu Gazni.
Lokalni mediji javljaju da je pao u području koje kontrolišu talibani.
Zvaničnici su saopštili da avion koji se srušio pripada "Arijani", državnom avio-prevozniku.
Međutim, direktor kompanije demantovao je navode da je pala jedna od njenih letelica.
"Avionska nesreća se dogodila, ali letelica ne pripada 'Arijani', jer su dva današnja 'Arijanina' leta iz Hereta u Kabul i iz Herata u Delhi – bezbedni", rekao je Rojtersu direktor te avio-kompanije Mirvajs Mirzakvel.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srušio se avion u Avganistanu, mesto nesreće pod kontrolom talibana

Izvor: B92, 27.Jan.2020

Avion avganistanske državne avio-kompanije Arijana srušio se u centralnoj provinciji Gazni, na istoku Avganistana, javio je Rojters...Prema nezvaničnim informacijama, u avionu su se nalazile 83 osobe, piše Sputnjik...Predstavnik guvernera provincije Gazni Arif Nuri izjavio je da se nesreća desila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.