Srpski glas na zasedanju Skupštine UN za životnu sredinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 11:39

Srpski glas na zasedanju Skupštine UN za životnu sredinu

Efekte klimatskih promena treba prilagođavati i ublažavati merama, kao i primenom rešenja zasnovanih na prirodi i inovativnom urbanom planiranju, rekla je državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Jelena Tanasković tokom liderskog dijaloga u okviru Petog zasedanja Skupštine UN za životnu sredinu.

Ministarstvo je saopštilo da je ona istakla da moramo biti istrajni u borbi za zajedničku zeleniju budućnost te da su zdravi ekosistemi od esencijalne važnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za opstanak i zdravlje čovečanstva.

Tokom dijaloga naglasila je da Srbija aktivno učestvuje u radu Otvorene grupe za globalni okvir biodiverziteta posle 2020. godine, kao i da je prošle godine postala članica Međuvladine naučno-političke platforme o biodiverzitetu i uslugama ekosistema.

Govoreći o negativnim efektima Kovid-19 ona je naglasila da je Vlada Srbije kroz usvojene pakete ekonomskih mera pomogla građanima i privredi u prevazilaženju izazova.

Kao primer dobre regionalne saradnje istakla je donacije vakcina Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, a kao poseban uspeh Srbije navela mere prevencije i pravovremene vakcinacije stanovništva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.